

Prunus spinosa is een bladverliezende heester of kleine boom die behoort tot de rozenfamilie. Het is inheems in Europa en West-Azië. De plant staat bekend om zijn stekelige stengels, witte of roze bloemen en donkerblauwzwarte vruchten. De bladeren zijn klein en ovaal van vorm en worden in de herfst geel.